Четирима футболни фенове са били задържани за 24 часа в Пловдивпреди и по време на дербито между Ботев и Локомотив (1:0), съобщиха от пресцентъра на пловдивската полиция.

19-годишният И.И. е бил глобен с 300 лева , тъй като преди началото на мача е хвърлял бомбички. С глоба от 400 лева е наказан 37-годишният Н.Б., който по време на футболната срещата преодолял металната ограда и направил опит да нахлуе на терена.

В ареста за 24 часа са задържани И.А. (31 г.), внесъл в стадиона сигнална ракета, Г.К. (19 г.), Х.Б. (19 г.) и Г.В. (21 г.), които са хвърляли камъни по терена.

Полицейски служител е ударен по главата с бутилка от минерална вода от 500 мл, хвърлена от фенове на Ботев. На полицая е била оказана медицинска помощ.

Фенове и на двата отбора са направили опит да нахлуят на терена, но в резултат на бързата намеса на полицията ситуацията е била овладяна.

От агитката на Локомотив в стадиона са били запалени найлонови плоскости, които два екипа на звеното на противопожарната служба са изгасили./БЛИЦ