Димитър Коемджиев стана четвъртият футболист, който успя да осъди Пирин. Арбитражният съд излезе с решение, с което прекрати договора на бившия капитан на "орлетата" по вина на клуба. Така след Борислав Хазуров, Марио Метушев и Николай Чавдаров, и Димитър Коемджиев вече е свободен агент и още утре се очаква да започне тренировки с новия си отбор. 

Пирин от своя страна е задължен да изплати 40 000 лева на карето играчи, които осъдиха клуба за неизплатени заплати и траншове. Димитър Коемджиев, който игра финал за Купата на България като капитан на Пирин, от лятото се превърна в ненужен за отбора и потърси правата си в съда.

Делото на Коемджиев бе отлагано на три пъти, но в решението за прекратяване на неговия договор е вписана датата 5 август, когато е подадена исковата молба на футболиста. Тъй като тогава трансферният прозорец все още е бил отворен, Димитър Коемджиев има право като свободен агент да бъде картотекиран в нов отбор. Това се очаква да стане още през тази седмица, а железният защитник още от утре може да започне тренировки с новия си отбор, който ще стане известен след броени часове./БЛИЦ