Лидерът в столичното първенство по футзал ЧЕЗ Разпределение постигна изключително важна победа в 15-ия кръг, надвивайки с 2:0 Левски София Запад. Двата отбора са основни претенденти за титлата тази година, като тимът на ЧЕЗ води с 68 точки от 15 мача. С 64 и мач по-малко е Левски София Запад, а на трето място е Уинър.БГ с 61. Макдоналдс е четвърти с 55 точки.

Мениджърът на ЧЕЗ Разпределение Ясен Тодоров направи два трансферни удара точно преди мача и те се оказаха много навременни. В ЧЕЗ пристигнаха Димитър Иванов от Надин и Владимир Чалъков от Самоков. Именно Иванов вкара първото попадение в мача, завършвайки триходова комбинация. Красимир Иванчев покачи на 2:0, използвайки груба грешка в защитата на "сините".

Уинър.БГ спря надеждите на Макдоналдс за нещо повече от четвърто място и ги смаза с 8:2. Четири гола вкара Цветан Димитров, а Кирил Иванов от Лозенец Юнайтед записа хеттрик при успеха на своите с 5:4 над Икономист.

Най-убедителната победа през уикенда постигна Софийска вода, който срази с 9:2 Каръците (Елин Пелин). Красимир Иванов вкара 4 гола, а Антон Балев добави 3. В последната среща от кръга Годеч отстъпи с 2:3 на ВИАС-Ластери. /БЛИЦ