Родата на големите във футбола взе да се преселва в България. Кой със самолет, кой с автобус, току-виж някой и пеша пристигнал.
Племенникът на Базил Боли подписа с Черноморец. Синът на Джордж Уеа се помота първо в Светкавица, а сетне се премести в Калиакра. Нали рокер го раздава, там при бат Цонко хем метъл ще слуша, хем и топката ще гони в такта на някое култово парче.
 
В ЦСКА, за да не останат по-назад, чакат всеки момент чичото на Сейду Кейта. Сиди му викат. Родом е от Мали. Той се кълне, че е на 26 години и е с 6 лета по-малък от племенника си - малийската звезда Сейду. Ама пак чичо му се падал. Е, дали е на 26, е сложен антропологичен въпрос. То и Нджонго Присо едва ли е на 23 години. Особено като му гледа човек сбръчканото като слонско коляно чело. Ако Сиди е на 26, а Присо на 23, значи Пената би трябвало да е юноша бледен. Ама това е друга тема. Не е важно на колко си, а дали можеш. Проблемът е, че българското първенство взе да се превръща в приют на недоказани VIP-роднини. Преди месец в ЦСКА подготвяха посрещането на брата на Мохамед Сисоко. Сега пристига чичото на Сейду Кейта. Утре може да се пръкне я лелята на Кристиано Роналдо, съблечена по екип, я някоя от сестрите му.
 
И ако за Черноморец и особено Калиакра някак си е нормално да привличат такива индивиди, то за ЦСКА е странно. Но с оглед на конфузната ситуация в тима, вече нищо, ама нищо не може да ни учуди! Да, спор няма – визитката на Сиди Кейта е най-богата от тази на всички останали VIP-роднини, но малиецът 8 месеца не е играл футбол. И след като толкова дълго е стоял без отбор, най-после се намери приют за него. Приют, в който, ако ще го чакаме да си припомни как се рита топката, ЦСКА не от първото, ами и от третото място може да се килне.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ