Бившият национален нападател Георги Чиликов ще изкара треньорски стаж в два от грандовете на Португалия. Игралият в "Левски" и ЦСКА футболист съобщи, че ще бъде в Порто и Спортинг (Лисабон). По стечение на обстоятелствата те са съперници съответно на "червените" и на "сините" в груповата фаза на Лига Европа.

Чиликов записа успешни престои и в двата български гранда, като особено за "сините" вкара доста голове. За последно той рита в Черноморец. Сега иска да набере впечатления от треньорската работа в големи европейски клубове като Порто и Спортинг.

"Освен в грандовете ще имам престой и във Витория (Гимараеш). Там треньор е Мануел Машадо. Той бе начело на Насионал (Мадейра), когато играех там. Наскоро обърнаха Спортинг от 0:2 до 3:2. Първоначално тези стажове бяха предвидени за декември. Заради курса за треньорски лиценз "А" в нашата школа, който е тогава, ги отложих. Със сигурност обаче през януари заминавам", разказа пред "24 часа" Чиликов.

32-годишният бургазлия иска да остане във футбола, макар и не задължително като треньор.

"Мога да бъда скаут или на някакъв друг пост. Говоря английски, португалски и руски, имам контакти. Държа обаче да набера опит и знания в треньорството, които никога няма да са ми излишни", сподели още Чиликов. /БЛИЦ