Наставникът на Берое Петър Хубчев подхвана чистка. Старозагорският клуб се раздели с трима играчи по взаимно съгласие. Това са Тодор Христов, Антонио Ливраменто и Мирослав Енчев.

От Берое благодариха и на тримата за професионалното отношение по време на престоя им под Аязмото и им пожелава успехи в личен и професионален план.

Португалецът Антонио Ливраменто е роден на 3 март 1982 година в Тавира. Офанзивният полузащитник се присъедини към Берое в края на януари 2012-а. С екипа на тима Ливраменто записа 26 мача и само 1 гол.

Роденият на 25 септември 1987 г. Тодор Христов първоначално беше привлечен в Берое през лятото на 2010-а. "Зелените" платиха 20 000 лева трансферна сума на Несебър за правата му. Още преди да дебютира в "А" група с фланелката на старозагорци, Христов записа два мача в Лига Европа срещу Рапид (Виена). През есента взе участие в 34 мача с екипа на Берое (30 за първенство, 2 за купата и 2 за Лига Европа). В тях отбеляза 3 гола - на Славия, Монтана и Локомотив (Пловдив). На 16 май 2011 година Христов получи наградата за "Откритие на годината" в анкетата организирана от Асоциацията на българските футболисти. Отличието връчи финансовият министър Симеон Дянков.

На 9 юни 2011-а Христов премина в "Левски" за 180 000 лева. Част от сделката между двата клуба бе Иван Горанов, който премина в Берое, подписвайки първия си професионален договор. През есента Христов взе участие в 9 срещи с екипа на "сините", като само в една игра пълни 90 минути - за Купата на България срещу Банско.

След това се завърна в Берое - в края на февруари 2012 г. и взе участие в 20 срещи на отбора, в които се разписа веднъж.

Третият освободен - Мирослав Енчев, е юноша на Берое и преминава през всички формации на школата. Роден е на 8 август 1991 г. в Стара Загора. Играе на поста централен защитник. Има 18 мача за мъжкия тим.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА


"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ