Ръководството на Локомотив (Сф) ще направи масова чистка на футболисти след последния мач за сезона. За гонене са нарочени поне 10 от играчите на Стефан Генов, научи БЛИЦ.

Чашата на търпението на шефа на клуба Николай Гигов преля след домакинското поражение от Черно море с 0:2 в сряда. На “железничарите” им остава само още един мач до края на годината – гостуването в Разград в неделя. После отборът излиза в зимна ваканция до първата седмица на януари 2014 г. Почти сигурно от „Надежда" през зимата ще си тръгнат Бранимир Костадинов, Тодор Христов, Александър Дюлгеров, Крум Бибишков, Даниел Гаджев, както и чужденците Матютю, Махамат, Елтон, Сота и трайно контузеният Жан-Баптист Якасонго.

За чистка намекна и изпълнителният директор на "червено-черните" Георги Марков. "Това са неграмотни футболисти, допускат детински грешки. Всеки мач и всеки кръг стават такива смешни голове. Доста хора трябва да си отидат. Да дойдат такива, които имат сърце. Явно толкова са им възможностите. Дали е от времето, не знам. Трябва да питате треньора – той ги тренира, той ги мотивира. Кой да пусне...Дадохме му пълен картбланш на треньора, явно сме сгрешили. Но това, което виждам от Локомотив, е срамно даже да ги гледам. Мен не ме задоволява", коментира Марков.

Засега старши треньорът Стефан Генов остава, но усилено му се търси заместник. Сред спряганите имена са Валерий Дамянов и Стефан Грозданов.