Четири дни преди срещата между Левски и Миньор трима играчи на "жълто-черните" си тръгнаха от Перник. С вчера с отбора не тренират Петьо Динков, Станимир Господинов и Боби Дичев. Халфът Динков има седем мача за Миньор, като в началото на сезона бе капитан на отбора. След това Алексиев го закова на пейката. Станимир Господинов дойде през зимната пауза, но не можа да си извоюва титулярно място. Любимецът на пернишките фенове Боби Дичев сам реши да си търси нов отбор. Тримата бяха освободени след среща с основния акционер на Миньор Никифор Вангелов.

“Да, това е мое решение и исках да бъда коректен с момчетата. Казах им по-рано, че няма да разчитам на тях, за да могат да си намерят отбори. Вече имам набелязани имена за лятната селекция, но няма да ги съобщавам”, каза треньорът Тони Велков.

"Предстои ни най-добрият мач за сезона. Ще си проличи на терена дали имаме сили да победим Левски. Моето мнение обаче е, че Миньор няма да загуби мача още преди да излезе на терена, както правят някои отбори. Ще играем без напрежение и ще търсим максимума. Знаем, че няма да ни бъде никак леко", завърши наставникът на Миньор./БЛИЦ