Чистката в Етър, за която БЛИЦ ви информира, започна с пълна сила. "Виолетовите" се разделиха с четирима досегашни футболисти - халфовете Мариян Генов и Румен Лапантов, защитникът Мариян Иванов и нападателят Екундайо Джайеоба. Играчите минаха през клуба, за да бъдат уточнени подробностите.

"Раздялата с четиримата ще бъде по взаимно съгласие", съобщиха от ръководството. По правилник, ако до 31 август даден играч е разтрогнал договора си с клуба, той може и в следващия месец да преговаря и да си търси отбор от "Б" група.

Мариян Генов потвърди, че преминава в Доростол (Силистра).

"Имам две възможности, до довечера ще чакам за едната, а ако не стане – отивам в Силистра", коментира пред sport-vt нападателят Екундайо Джайеоба.

Така от титулярния състав от миналия сезон на практика останаха само опитните Пламен Костадинов и Георги Гайдаров и по-младите Джихат Кямил и Венци Димитров.

Днес пристигна жълтата карта на нападателя Патрик Самба и няма проблеми той да бъде картотекиран в БФС. Очаква се всеки момент да пристигнат и документите на другия бивш юноша на Фейенорд – халфът Сам де Меестер.

В събота от 17:00 часа Етър гостува на Несебър в мач от 4-ия кръг на Източната "Б" група. /БЛИЦ