Наставникът на Монтана и член на треньорския съвет към БФС Стефан Грозданов заяви, че Драголюб Симонович не иска да учи за треньор. Както е известно, сърбинът е наставник на "червените" без да има какъвто и да е лиценз, но от "Армията" категорично отричат, твърдейки, че е спортен директор и помощник на Димитър Пенев. Именно Стратега се води по документи старши треньор на ЦСКА.

"Той още не се е определил какъв иска да бъде в ЦСКА. Нямам представа какъв е. Длъжностите помощник треньор и спортно-технически директор са много различни. Той няма никакъв лиценз и няма никакво право да участва в тренировъчния процес на ЦСКА. Ние му предложихме да вземе някакъв лиценз, но той отказа", заяви Стефан Грозданов.

"Ако нашата треньорска комисия има някаква тежест, ще му кажем, че Симонович няма право да тренира отбора и ще бъде наказан. Той трябва да определи какъв иска да бъде, а не просто да се води някакъв. Ако иска да е спортен директор, трябва да изпълнява съвсем други неща, а не да бъде едновременно с това и помощник-треньор", категоричен беше Грозданов при гостуването си в дискусионно студио "Дерби".

Именитият спец коментира и състоянието в отбора си Монтана, който вчера взе точка от Локомотив (София) на "Армията" - 1:1.

"Целта миналата година е била да се закрепи отбора и да не е асансьор между "А" и "Б" група. Сега искаме да надграждаме. Все още не мога да кажа, че сме изпълнили тази цел. Имаме много резерви, но се надявам скоро време да сме фактор", каза още Грозданов.