След изключително оспорвано гласуване халфът на ЦСКА Ивайло Чочев за втори пореден път стана играч №1 на кръга в "А" група в класацията на сайта agrupa.news7.bg. Младежкият национал спечели приза, благодарение на гола си във вратата на Любимец, с който даде началото за успеха на "червените" с 3:0 вчера. Общо 15 медии взеха участие в анкетата, като Чочев събра 38 гласа.

С едва три по-малко зад него остана Ромарио Кортзорг, който се отличи с гол и асистенция при победата на "Ботев" (Пловдив) с 2:0 над Черно море в Пловдив. 33 гласа пък събра Владимир Гаджев. Националът реализира две от попаденията за "Левски" при разгрома с 6:0 над Нефтохимик.

Челната петица се допълва от Марсиньо и Симеон Славчев. Бразилецът отбеляза страхотен гол от фаул за ЦСКА, докато халфът вкара рядко красиво попадение за Литекс при 2:1 над Локомотив (Пловдив).

В генералното класиране драмата също е голяма. Маркиньос настигна контузения Тодор Неделев и двамата вече имат по 86 т. С една по-малко е Мартин Камбуров, Марселиньо има 84, а Ивайло Чочев 80.

Класирането за 10-ия кръг:

Ивайло Чочев 38
Ромарио 35
Владимир Гаджев 33
Марсиньо 26
Симеон Славчев 18

Генерално класиране

Маркиньос 86
Тодор Неделев 86
Мартин Камбуров 85
Марселиньо 84
Ивайло Чочев 80