Ивайло Чочев беше избран за най-добър халф в българското първенство от българските журналисти. Националът и играч на ЦСКА 1948 в момента в София, след като вчера заедно със съотборниците си се прибраха от лагер в Поморие. Утре тимът заминава за Турция за втората част от зимната си подготовка. Чочев даде интервю за читателите на БЛИЦ СПОРТ.
-Иво, честита награда.  След като я получи, призна, че си останал изненадан. Защо?
-Защото конкуренцията на моя пост е изключително силна и наистина не очаквах да победя. Не очаквах да събера най-много точки в анкетата на спортните журналисти. Във всеки отбор има добър халф, който се отличава. Благодаря обаче за признанието.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

-Как са нещата в ЦСКА 1948 и какво да очакваме през пролетта?
-Вярвам, че ще се представим по-добре в сравнение с есента. Политиката на клуба се смени – вече се привличат и чужденци. Дано това доведе до повече положителни резултати и повече точки в нашия актив. Със сигурност конкуренцията ще се увеличи.

-Тренираш при двама наставници – Николай Киров в ЦСКА 1948 и Ясен Петров в националния отбор. Какви са те като треньори и в чисто човешки аспект?
-Много добри специалисти. Николай Киров се е доказал в други отбори, преди да дойде при нас. Президентът и ръководството на клуба намериха точния човек за нашия състав. Трябва обаче да му се даде време.
Ясен Петров пък започна да променя националния и резултатите взеха да се виждат. Аз съм сигурен, че възходът ще продължи, ако и на него му се  даде време.
И знаете ли, по принцип в България има навик да се сменят често треньорите. Това е грешка. Тази практика трябва да спре. На треньорите им трябва време, търпение, даже и при някои лоши резултати не бива да се избързва с уволнението им. На Запад и по-специално в Италия, където знаете, че играх, не бързат да уволняват треньорите.

-Липсва ли ти Италия и смяташ ли, че един ден ще се завърнеш там?
-Ще бъда откровен. Искам само едно – да съм здрав и да нямам контузии. Защото помните какво се случи…

-Да, по време на европейската квалификация с Черна гора  през март 2019 година получи тежка контузия. Всъщност, тя ти попречи да продължиш добрата си кариера в Италия…
-Така е. Това беше ужасна контузия. Но хайде да не се връщам назад и да не поглеждам в миналото…

-Как ще коментираш БФС и желанието на Димитър Бербатов да замени Борислав Михайлов на президентския пост?
-Аз съм професионален футболист и тези неща са чужда материя за мен. Моята работа е на терена, а не да коментирам БФС, Боби Михайлов и Бербо.

-А какъв е коментарът ти за един друг треньор – Стойчо Младенов?
-Само хубави неща мога да говоря за него. Той ми подаде ръка навремето в ЦСКА, даде ми шанс и реално ми помогна да осъществя трансфера си в Палермо. Научил съм много от Стойчо Младенов и не крия уважението си към него.

-Завършваме с тривиален въпрос: Какво обичаш да правиш в свободното си време?
-Доскоро нямах много свободно време заради 8-часовия работен ден, който имахме в ЦСКА 1948.

-Защо имахте?
-Защото преди около месец Николай Киров го отмени.

-Значи ни казваш новина.
-(смее). Да. Ами аз обичам да гледам филми, обичам много природата и разходките из нея. Обичам и риболова. Но наистина, ако трябва да съм откровен, време за тези неща почти никога няма. Особено да отида за риба.
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ