Красимир Чомаков подготвя усилено своя бенефис, който ще се състои в Пловдив. Още преди време бившият футболист на ЦСКА разкри първо в интервю пред БЛИЦ, че на 9 юни на стадион „Марица” ще се състои шоу мач в негова чест.

На терена ще излязат ветерани на родния му тим и на „армейците”.

„Бях си за кратко в Пловдив във връзка с организацията на мача. Ще има изненади. Идеята е да доставим истинска наслада на феновете. Двубоят ще е от 18 часа и ще бъде заснет от Диема. На другия ден или няколко дни по-късно телевизията ще излъчи пълен запис на бенефиса.

Докато онзи ден бях в Пловдив, пристигна екип на предаването „Домът на футбола” и дадох интервю.

Върнах се назад във времето и си спомних за периода, когато за първи път получих повиквателна в националния отбор. Беше за турне в Малайзия през 1995 година.

Няма да забравя как в самолета седнах на средната седалка – от едната ми страна беше Боби Михайлов, а от другата Наско Сираков. Чувствах се хем адски притеснен, хем и радостен от факта, че съм до две легенди на България. Не можех да мръдна и дума да обеля, защото точно преди година те и останалите ни популярни футболисти, начело с големия Христо Стоичков, станаха четвърти в света.  Не вярвах, че вече съм част от този отбор. А вечерта, преди първия ми мач за представителния тим на страната ни, макар и контрола, не можах да мигна от напрежение. Срещата беше срещу Узбекистан, а аз започнах титуляр и останах на терена до края. Бях само на 18 години. Това са само хубави спомени, които остават за цял живот”, разказа Чомето, който вече е влязъл в контакт с агитката на ЦСКА за бенефиса си.

„Момчетата ще дойдат в Пловдив и ще станат част от шоуто. За което съм им благодарен. Това беше мечтата ми – да направя бенефис, в който на терена да бъдат родният ми тим и отборът, в който имам най-хубави спомени в моя футболен живот”, добави Краси пред  БЛИЦ.