Българските национали Симеон Славчев и Божидар Чорбаджийски взеха участие в благотворителен турнир, средствата от който ще отидат за дома в Нови Искър. 

След края му двамата футболисти говориха пред медиите във връзка с неясното си бъдеще. Чорбаджийски се раздели със Стяуа и ще се завърне в ЦСКА, тъй като има действащ договор с "армейците". Славчев пък вече не е част от Карабах, а засилен интерес към  него проявява Левски. 

„Опитваме се да помогнем на децата, защото знаем през какво сме минали ние. Важно е да има правилната методика на работа и е ясно, че за едно дете е много важно да има условията и правилната методика на работа, за да се развива. Където сме видели пропуски при нас, да запълним празнините.

Явно не съм се доказал в очите на треньорите на Стяуа. Връщам се вкъщи, където винаги съм твърдял, че е моят дом. Готов съм да помогна, ако ми се гласува доверие. Футболист съм на ЦСКА. Нямам официални разговори с хора от ЦСКА. Надявам се да седнем и да поговорим за моето бъдеще. Никой не се е свързал с мен да ме пита искам ли да се върна. Аз нямам право да се състезавам за трети футболен отбор тази година. Това е единственият проблем, който се явява пред. Най-вероятно иначе щях да продължа да играя зад граница. Нещата се развиват, така че да остана тук", коментира Чорбаджийски.

„Факт е, че се разделихме с Карабах по взаимно съгласие, но футболът е така. Прецених, че в момента трябва да играя. Там ситуацията е сложна. Има ограничение в чужденците. Трябва да играе един до 21 години 90 минути всеки мач в първенството. Тъй като сега приключи Лига Европа и остана само първенството. Шансовете ми за игра драстично намаляха. Гледам напред. Скоро ще взема някакво решение.

Вчера разтрогнах. Ще мисля тепърва къде и как да продължа кариерата си. Имам предложения, но за сега твърде много са спекулациите. Не съм мислил конкретно върху нещата. Не съм спал цяла вечер, пътувах. За момента изчаквам. Скоро ще има развитие", каза Славчев.

„С оглед на ситуацията, създал съм добро име  в Полша и Кипър. Там също имам предложения, но нищо конкретно към момента. Бих желал възможно най-скоро да разбера къде продължавам, за да ми е чиста главата. 

Предложение официално нямам, имало е разговори с определени клубове, но не е коректно да ги споменавам. Не искам да коментирам за Левски, скоро ще се разбере“, завърши своето изказване халфът.

Кадри "Спортал":