Централният защитник на ЦСКА Божидар Чорбаджийски показа ясно, че нито той, нито някой друг в отбора е спрял да вярва в спечелването на шампионската титла в Първа лига за сезон 2019/2019. 23-годишният футболист призна, че преднината от 1 точка на Лудогорец преди финалния кръг прави така, че не всичко зависи от „червените”, ала увери, че те ще сторят всичко в името на крайния триумф.

На 24 май ЦСКА приема у дома Ботев Пловдив, който го елиминира по болезнен начин именно на „Българска армия” в полуфиналите за Купата. По същото време Лудогорец приема Черно море в Разград, където победа за шампионите ще удължи тяхната хегемония.

„Единственото, за което съжалявам, е, че не успяхме по-рано през сезона да вземем поне един от важните мачове. Тези загуби с автоголове срещу Левски, ако бяхме взели по една точка от тях, сега щяхме да водим с една пред Лудогорец. Яд ни е, но няма връщане назад. Продължаваме да мечтаем”, заяви Чорбаджийски пред „Диема”.

„Амбициите ми са да бъдем шампиони тази година, но това е Божа работа. Има още малко да избутаме.”

„Радващо е, че не допускаме голове в последните мачове. Самият футбол, който играем под ръководството на Добри Митов и Люпко Петрович, е съвсем различен от този, който изповядваше предишният треньор (Любослав Пенев – б.р.)."

„Съжалявам за първите 10-15 минути от двубоя с Лудогорец, когато изпуснахме да вкараме гол. Ако го бяхме сторили, мачът щеше да се отвори и тогава нищо не се знаеше. Титлата ставаше реална. Не че сега не е, но не зависи само от нас”, завърши Чорбаджийски.
ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019