Оскар ЕЛ е съперник на юношите старша възраст на Етър в баража за влизане в Елитната юношеска група до 19 години, реши тегленият в БФС жребий. Столичният тим е с ръководител Бисер Хаздай. Както е известно, той дълго време беше начело на ДЮШ на "Левски", като на "Герена" го считаха за ухото на Тодор Батков.

Оскар ЕЛ се класира на пето място в първенството на зона София след “Левски”, Локо (Сф), Септември (Сф) и ЦСКА. На вътрешния бараж срещу Миньор столичани завършиха 1:1 в Перник и 0:0 у дома, което им даде право на участие в плейофите.

“Виолетовите” пък станаха безапелационен първенец на Северозападна България, като завършиха изобщо без загуба първенството в своята група, а на вътрешния бараж биха на неутрален терен състава на Монтана с 3:1. Така възпитаниците на треньора Борислав Евтимов придобиха право на участие в плейофите, където четирите първенци от зоните ще се борят за две вакантни места в елита.

Двата баража ще се играят на неутрален терен, като стадионите и градовете още не са определени, пише sport-vt.com.  На 12 юни (сряда) от 18:00 ч. Етър среща Оскар ЕЛ (София), а по същото време първенецът на Североизтока Светкавица (Търговище) играе с победителя от мача Локо (Пд) – Берое (те определят победителя утре на вътрешния бараж в Карлово).

Има вероятност срещата Етър – Оскар ЕЛ обаче да бъде отложена за по-късна дата, тъй като съперникът е на силен турнир в Скопие с участието на отбори от Македония, България, Албания и Косово.

За Елитната юношеска група до 17 години пък баражите също на на 12 юни и в единия се срещат Спартак (Варна) и победителят от мача Верея (Ст. Загора) – Асеновец, а в другия – Монтана срещу Миньор (Перник).

Дали обаче Етър ще участва в баража и евентуално в Елитната юношеска група до 19 години, ще стане ясно в близките дни. В клуба е получено писмо от БФС, с което в срок до 6 юни “виолетовите” трябва да изпратят официално потвърждение, че разполагат с необходимата база и финанси за участие в първенството. В противен случай, БФС няма да ги допусне до участие в баража.