Членът на Изпълкома на БФС Петър Величков, който е дясната ръка на Бербатов в битката за президентския пост, говори пред медиите след края на заседанието.

Той призна, че има известен напредък, след като е взето решение на  конгреса на 12 октомври да се гласува с интегрална бюлетина. Величков обаче добави, че има още неща, които трябва да се подобрят в оставащите дни.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Бяха ми предоставени писмено правилата за провеждане на конгреса. Бяха изчетени набързо от Михайлов и целият изпълком гласува по тези правила. Като цяло никаква промяна от минали конгрес. Все пак се върви в малко по-добра посока, защото бюлетината ще бъде интегрална, което съвсем не е достатъчно, за да може делегатите без страх и свободно да изразят волята си.

Ако ще се броят резултатите, както на миналия конгрес – взимат се урните, прибират се някъде, изкарват се някакви резултати, това ще постави сериозни съмнения…  

Знаете в кой екип работя. Ние ясно споделихме точки, които ако бъдат приети, това ще даде легитимни резултати. Дали това ще стане, ще се реши явно в залата. Колегите ми от изпълкома смятат, че предният конгрес е бил проведен съвсем нормално и възнамеряват отново да бъде проведен така.

С това изключение, разбира се, което е стъпка в правилната посока, а именно интегралната бюлетина. Точките, по които смятаме, че трябва да се проведат процедурите – нито една от тях няма аргумент против. Те водят към честен конгрес. Сега нито е ясно колко бюлетини са напечатани, колко ще бъдат използвани, нито е ясно как ще бъдат броени”, заяви Величков.