Петър Величков, който е част от екипа на Димитър Бербатов в битката за президент на БФС, призова съдия Жаклин Комитова да обясни защо допуска прилагането на процедурни хватки, с които да бъде отложен предстоящият Конгрес за избор на нов президент на футболната ни централа.

"Следим какво се случва. Има дата, на която са внесени декларациите и би трябвало да бъде назначен конгрес. Съдия Жаклин Комитова трябва да каже дали иска да спази закона или прилага процедурни хватки. Духът на това съдебно производство не е спазен. Защо се допускат тези процедурни хватки, даващи възможност на ръководството на БФС да безчинства, ние не знаем. Питайте тази съдийка. В основата на всичко стои българското правораздаване. Това не са вратички, а порти, чрез които да се протаква. Ако няма намерение да разглежда делото по същество, да си направи отвод“, заяви Величков.

„Няма как да постъпят документи в Търговския регистър за отмяна, защото нямат право да го правят по-малко от месец преди конгреса. Излиза някой и казва нещо без никаква стойност. Можеш ли да спреш изстрелването на ракетата – няма такъв филм. Проблемът е, че последните години, особено след оттеглянето на оставката на Михайлов, уставът и законът се нарушават брутално без съобразяване и срам. Постоянни лъжи! Имали са одобрен бюджет. От кого е одобрен – от баба ти ли?! Той трябва да бъде одобрен на Конгреса. Какво е това, което се прави с клубовете – партизанска война ли? Има клубове, които са изнудвани и подписали там нещо, но не знаели какво. Искали си от зоналния съвет в Хасково да видят какво са подписали, но не са им дали. Това е безумие", допълни човекът на екипа на Бербатов.