Тобол (Костанай) спечели титлата на Казахстан в завършилото днес първенство на бившата съветска република. Това е второто шампионско звание за oтбора в историята му, но българският треньор в щаба Саид Ибраимов може да бъде истински горд от работата си. За него титлата е шеста в Казахстан. 

Предишните пет той спечели като помощник в Астана, четири със Станимир Стоилов, а сега има и с Тобол. 

В момента Тобол е воден от младия специалист Александър Москаленко, а Саид Ибраимов е негов първи помощник.

Тобол е първият клуб извън големите два в страната, който печели титлата от 2014-а година насам. Тобол излезе на върха в класирането кръг преди края, когато Астана падна с 0:1 от големия си съперник Кайрат. И в днешните мачове от последния 26-и кръг Тобол водеше с 58, пред Астана с 56, а трети е Кайрат с 51.

Астана завърши 1:1 у дома с новака Туран (Туркестан), а Тобол не изпусна шанса си и спечели с 2:0 като гост на Акжайк (Уралск). Попаденията за победата и за титлата вкараха узбекистанецът Игор Сергеев в 27-ата минута и Ашкат Тагиберген в 60-ата.

От групата изпадат бившия отбор на Стойчо Младенов Кайсар, както и Жетису.

За Тобол има огромен шанс да направи и дубъл, ако спечели Купата на страната. Турнирът е на етап полуфинали, първите двубои от които ще се играят на 6-7 ноември. Там Тобол се падна с Шахтьор (Караганди), а Астана и Кайрат отново се сблъскаха един срещу друг.

 

Эмоции после матча

Публикувахте от FC «Tobol» в Събота, 30 октомври 2021 г.