Полски нападател е вариант за спасение на атаката на „Левски“, след като считаният за сигурен Осман Джалоу се провали на медицинските прегледи. Сега „сините“ са набелязали Лукаш Гикиевич от АЕЛ Лимасол.
 
188-сантиметровият нападател беше привлечен в кипърския тим през лятото от тогавашния треньор на тима Ивайло Петев. Българският специалист обаче беше освободен през ноември, а след това за Гикиевич започнаха проблеми с новия треньор на тима Христакис Христофору.
 
Преди уволнението на Петев Гикиевич беше титуляр за АЕЛ Лимасол и имаше девет мача за първенство в стартовия състав. След това има участие само в една среща и то като резерва. До момента нападателят има 10 гола в кипърското първенство. Полякът беше в стартовите 11 и за мачовете с Тотнъм в квалификациите за Лига Европа.
 
Очаква се Гикиевич, който е бивш играч на Полония (Битом), ЛКС Лодз, Шльонск (Вроцлав), Омония (Никозия) и Тобол (Костанай) да прекрати договора си с АЕЛ Лимасол и да премине в „Левски“ като свободен агент.
 
Това е добре дошло за „сините“, които в състоянието на тежка финансова криза не могат да си позволят да привличат футболисти с трансферна сума. Гикиевич беше в плановете на треньорския щаб на тима още в началото на зимната подготовка, но отпадна като вариант, след като Джалоу прие предложените му условия. Африканецът обаче се провали на прегледите и полякът отново е актуален вариант.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка