Главният скаут на Висла (Краков) Едуард Клеиндинст е присъствал на вчерашната среща на ЦСКА с Видима-Раковски (4:1). Той бил на “Българска армия” час преди началото на мача и се видял в новия ресторант на стадиона с единия от собствениците на “червените” Иво Иванов, главния мениджър Дуци Симонович и мениджъра на Спас Делев Николай Жейнов.
 
Човекът на полския шампион пристигнал в София за преговори с ЦСКА относно евентуални трансфери на Спас Делев и Иван Бандаловски, пише “Тема Спорт”. Той изгледал мача от ВИП ложата на стадиона, а след края на двубоя провел нови разговори с ръководството на “червените”.
 
Интересът на Висла към Делев датира от няколко месеца, като поляците дори отправиха официална оферта за него. ЦСКА обаче не се съгласи с финансовите условия и до сделка не се стигна. Въпреки първоначалния провал шефовете на тима от Краков все още не са загубили надежда, че могат да привлекат бързака от село Ключ в редиците си през зимата.
 
Случаят с Иван Бандаловски пък е съвсем различен. Скаутите на Висла, които няколко пъти бяха в София, за да гледат съотборника му Делев, са останали впечатлени от качествата на бранителя. В момента полският шампион има шестима защитници, но Майкъл Ламей е единственият десен бек в състава. Това е накарало ръководството да се спре на българина. Бандаловски дори е бил наблюдаван по време на европейската квалификация с Англия, когато той игра на непривичния пост дясно крило./БЛИЦ