Вероятно сте си задавали въпроса кое е най-атрактивното голово изпълнение, довело до гол за българския национален отбор. БЛИЦ СПОРТ ви дава отговор. Най-зрелищното попадение, паднало след приказна комбинация, е дело на Наско Сираков. Това се случва на днешния ден, 9 април, през 1986 година. Тогава България побеждава Дания с 3:0 в приятелски мач, състоял се на Националния стадион „Васил Левски”. Двубоят е генерална репетиция на нашите преди световното първенство в Мексико същото лято.

Сираков вкарва първите два гола, а Бойчо Величков – третия. Второто попадение на Наско е фамозно, а комбинацията е като за учебник.

Забележете – в продължение на 7 секунди топката не пада на земята, докато се подава между нашите, и накрая се озовава в датската мрежа.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Първо Пламен Гетов подава от легнало положение на Атанас Пашев, той от въздуха по гениален  начин намира Стойчо Младенов, който спира кълбото с гърди и брилянтно с левачката го насочва към Сираков. Наско с мощно воле извън наказателното поле препарира вратаря Оле Квист! Красота и изящество, което трябва да припомним на по-младите читатели и запалянковци.

А Дания тогава никак не е случаен отбор. Напротив! „Червеният динамит” е воден от изящни футболни майстори - Пребен Ларсен-Елкер, Джон Сивебек, Сьорен Лерби и Алан Симонсен. 

Уточняваме, че в случая говорим за най-красивата голова комбинация. И това е от периода, в който футболните мачове са се излъчвали по телевизията. Защото е твърде възможно някой национал да е отбелязвал подобно попадение, което няма как да е било уловено от камерите.

Иначе, ако трябва да изберем най-красивия гол за България (без да включваме комбинация), директно посочваме бомбастичния шут от воле на Трифон Иванов при победата ни с 3:0 като гости на Уелс (14 декември 1994). Такъв не са вкарвали нито Меси, нито Роналдо, никой не е вкарвал! Но комбинацията при изстрела на Сираков срещу Дания е феноменална и е №1 в историята ни! 

9 април 1986 година, контрола
БЪЛГАРИЯ – ДАНИЯ 3:0

1:0 Сираков (64), 2:0 Сираков (77), 3:0 Бойчо Величков (87)
БЪЛГАРИЯ: Борислав Михайлов,  Петър Петров, Николай Арабов, Сашо Марков, Георги Димитров, Аян Садъков, Наско Сираков (79 – Бойчо Величков), Пламен Марков (46 – Атанас Пашев), Живко Господинов (57 – Георги Йорданов),  Божидар Искренов (67 – Стойчо  Младенов),  Пламен Гетов.
Фантастичната атака започва в 50-ата секунда на видеото! Гледаш, ахваш и не знаеш сън ли е или е истина.