Славия загуби с 1:2 от ОФК Београд в последната си контрола от подготвителния лагер в Анталия. Срещата бе изключително груба, а бразилецът Франсиско Алберони се озова в болница. В 17-ата минута носът на новото попълнение на Славия бе счупен след зловещ удар на играч на сърбите. Бразилецът близо пет минути лежа на терена, а след като бе откаран в местна клиника се оказа, че също е и с комоцио.

Президентът на "белите" Венцислав Стефанов и наставникът Вили Вуцов крайно се изнервиха и дори нахлуха на терена да искат обяснение от турския съдия. Странно защо реферът позволи грубостите от страна на играчите на ОФК Београд. В началото на второто полувреме дори не бе отсъдено очевидно нарушение срещу Николай Петров в наказателното поле на сърбите.

Попадението за "белите" бе дело на дошлия от Берое нападател Петър Димитров, разписал се в 35-ата минута.

"В края на мача сърбите заиграха много твърдо, което беше допуснато и от турския съдия. Нашите млади момчета не издържаха и логично се огънаха. Преди това треньорът Велислав Вуцов беше извадил опитните ни, но нека и младите да видят как се играе в международните мачове", коментира президентът на Славия Венцислав Стефанов.

"Сега като си спомням за всички мачове на нашия отбор в Турция, този беше един от добрите ни. В определени моменти играхме доста хубаво. Но фактът, че се натрупа умора, а и вероятно мисълта на повечето от футболистите за София, ги разконцентрира", каза още пред БТА Венци Стефанов.

Това беше шестата контрола на Славия в турския средиземноморски курорт Анталия. Преди това "белите" постигнаха две победи - 3:2 над Астра (Плоещ, Румъния) и 2:1 над Анжи (Махачкала, Русия), равенство 1:1 с Карпати (Лвов, Украйна), и загубиха с 0:1 от Терек (Грозни, Русия) и с 2:4 от Войводина (Нови Сад, Сърбия).

В събота "белите" приключват зимните си контроли, като на стадиона в "Овча Купел" ще гостува Черноморец (Бургас). /БЛИЦ

Съставът на Славия: Мболи, Дяков, Р. Петров, Й. Петков, Томаш, Б. Георгиев, Алберони (27-Н. Петров), Пеев, Ил. Илиев, Жуниор, П. Димитров. През второто полувреме в игра влязоха: К. Огнянов, Р. Рангелов, Т. Колев, Ал. Младенов, Н. Дюлгеров, Гонзалес, Яшар, Г. Иванов