Треньорът на Локомотив (Пловдив) Иван Маринов даде днес редовната си пресконференция на "Лаута", на която направи коментар на ситуацията в отбора преди градското дерби с Ботев. Сблъсъкът е в събота от 14:30 часа на стадион "Христо Ботев".

Наставникът призна, че се прави всичко възможно, за да се вдигнат на крака контузените бразилци Даксон и Том. Първият дори се включи в двустранната игра по време на днешната сутрешна тренировка, докато Том все още се подготвяше по индивидуална програма. Битката за Пловдив твърдо пропускат словенският халф Деян Комленович и централният защитник Людмил Николов.

"Дербитата са различни от обичайните мачове и имат своите особености. Сигурен съм, че всички момчета ще се опитат да се раздадат на 100%. В този мач не е нужна само мотивация, а и добра психика, защото някои може да прегорят и това да доведе до технически грешки. Все пак повечето момчета имат зад гърба си по 3-4 дербита и смятам, че ще се справят", заяви Иван Маринов.

Той уточни, че има представа за играта на съперника, тъй като е наблюдавал последните три двубоя на Ботев. "И двата отбора се нуждаят от точки. Не смятам, че ще се получи затворен мач, защото в един момент ще трябва да се рискува и ще се получи двуостър двубой. Футболните фенове в Пловдив ще получат своето зрелище", допълни още старши треньорът на "черно-белите".

Той ще проведе последното занимание преди дербито утре от 14:30 часа, след което групата от 18 футболисти ще се отправи на режим. /БЛИЦ