Отборът на Беласица (Петрич) излиза в принудителна триседмична пауза. Причината е върлуващият в Петрич коронавирус, който доведе до отлагането на две поредни шампионатни срещи – срещу Вихрен и Надежда Доброславци.

“Несъмнено нарушихме игровия си ритъм, и то в момент в който първенството в третия ешелон набира скорост. В цялата работа все пак има и някакви плюсове, тъй като паузата се оказа навременна за възстановяването на основния ни защитник Атанас Димитров, който вече се натоварва пълноценно. Същевременно имахме достатъчно хора, които да помогнат и да заместят контузените и наказаните в дербито срещу Вихрен, но с този вирус шега не бива и аз приемам отлагането на мачовете ни като адекватна мярка", заяви наставникът на тима Саша Симонович.

"Използвахме това нулево време при наличието на едва 16-17 полеви играчи да качим при мъжете шестима юноши от младшата и старшата възраст, които ще тренират с нас, но ще играят с връстниците си, когато забраните се вдигнат. Доволен съм от старанието на тези момчета, не е изключено някои от тях да влизат и в групата на първия отбор при нужда. Тренираме упорито и чакаме зелена светлина за мачовете. Дано другата седмица пак да сме в играта”, допълни треньорът.