Предвид извънредната обстановка на територията на Република България и засилените мерки за превенция на разпространението на COVID-19, мъжкият национален отбор на България ще ограничи медийните си активности по време на лагера преди приятелския мач с Гибралтар (11.11) и двубоите срещу Финландия (15.11) и Република Ирландия (18.11) от турнира Лига на нациите до традиционните пресконференции в деня преди съответния мач и непосредствено след неговия край, информират от БФС.

Селекционерът Георги Дерменджиев и един от неговите избраници ще бъдат на разположение на медиите за официален брифинг преди срещата с Гибралтар на 10.11.2020 г. от 18:00 ч. в Амфитеатралната зала на Национална футболна база "Бояна". Тренировката на "лъвовете" е насрочена за 18:30 ч., като ще бъде отворена за журналисти в първите си 15 минути. Гостите ще тренират на Националния стадион "Васил Левски" в 10:00 часа, а в 11:15 ч. стартира пресконференцията на треньора им.

Пресконференцията на Георги Дерменджиев преди двубоя с Финландия е насрочена за 14.11.2020 г. от 18:00 ч. в НФБ "Бояна", а тренировката на нашите е 30 минути по-късно и ще бъде достъпна за журналисти в първия си четвърт час. Гостите ще проведат пресконференцията си в 16:15 ч. на стадион "Васил Левски", а тренировката им е насрочена за 17:00 ч.

България ще отпътува за гостуването в Република Ирландия на 17 ноември, като в 18:30 ч. на същия ден ще се проведе редовният брифинг на Георги Дерменджиев, а тренировката на нашите е в 19:00 ч. на стадион "Авива" в Дъблин.

Българският футболен съюз припомня на представителите на медиите, че съгласно протокола на УЕФА за провеждане на футболни срещи в условията на COVID-19, след края на официалните двубои няма да бъде организирана микс зона, а журналистите ще имат възможност да присъстват единствено на пресконференциите на двамата треньори.

Одобрените акредитации ще бъдат раздавани четвърт час преди началото на официалните пресконференции на 10 и 14 ноември.