За него нямаше тайни във футбола. Можеше всичко на терена, знаеше как да побеждава, мразеше да губи. Уважаваше противниците и до последния си дъх обичаше близки, роднини и приятели. За него в Ботевград казват, че е роден футболист. Васил Редовски е рекордьор по участия и голове за местния Балкан в "Б" група - 489 мача и 128 гола. Цифрите сами говорят за това, което Редака, както го знаеха всички, направи за Балкан през годините. А то не беше никак малко. На 28 март нека си спомним за легендата на ботевградския и мездренския футбол Васил Редовски. Той щеше да стане на 60, но си отиде рано от този свят. Почина през 2012 година с футбол на сърце. След края на кариерата си той не спря да говори, мисли и живее с футбола. Беше треньор, а и част от ръководството на родния си Балкан. Всекидневно Васил събираше приятели и ветерани на "зелените" "При Редака", там можеше да се чуят всички актуални спортни новини в града.

На 28 март (събота) от 10:30 часа в кафе ''При Редака'' ще се проведе среща разговор със спомени за Васил. Почетен гост се очаква да бъде легендата на Левски Стефан Аладжов. А от 14:00 часа ще се проведе мач в памет на Васил Редовски. Един срещу друг ще излязат ветераните на Балкан Ботевград срещу сборен отбор "Редовски и приятели". Балкан ще са в традиционните зелено-бели фланелки, които ще защитават бившите играчи Марин Ралков, Димитър Евстатиев, Димитър Добревски, Димитър Топалов, Евгени Алексиев, Атанас Бекяров, Христо Христов-Джаич, Цветан Барбушев и други местни бивши футболисти.

В червено-черни фланелки за отбора "Редовски и приятели" ще играят синът на Васил - Иван Редовски, който в момента е треньор на Локомотив (Мездра). Заедно с него са потвърдили участие вратарят Георги Петков, Светослав Георгиев (бившият играч на Марек и ЦСКА), култовият Иван Маринов-Чичето, бившият защитник на Славия Йордан Петков, Мартин Кушев, Мартин Топузов, бившият играч на Монтана Румен Панайотов, Мариян Христов, Мартин Митев (бивш вратар на Балкан), Валентин Пешунов (бивш помощник на Иван Редовски в Локо Мездра), Иван Аспарухов (бивш кмет на Мездра, а сега зам.министър на регионалното развитие и благоустройството.

Поканени на събитието са гости от БФС, Локомотив Мездра, където Васил Редовски също игра. За тима от Мездра Васил е рекордьор по голове в "Б" група - 50 попадения. Представител на община Ботевград също ще присъства на събитието.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

5.jpg

2_9.jpg