Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Точно преди 10 години от този свят се отърва Георги Соколов. Отърва се, защото беше забравен от всички. Дали заради характера, дали заради алкохола, дали заради нещо друго, но Соколето се превърна в слабо и едва дишащо врабче в последните лета от живота си.
 
Като футболист обаче той е сокол, който се спуска унищожително към жертвите си. А те не са една и две, а десетки. Макар че е софиянец, прави първите си стъпки на терена в Спартак (Пд). От 1959 до 1968 година е в “Левски”, където фантастичният му потенциал блесва с пълна сила. Участник е на първото световно първенство за България – през 1962 година в Чили. Техниката, дрибълът, пасът и завършващият му удар нямат равни на себе си. За мнозина Соколов е по-добър и от Гунди, и от Стоичков, и от всички събрани на куп родни звезди.
 
Ненавършил 16 години, той дебютира в “А” група... Ненавършил 17 години, изиграва първия си мач в националния отбор... Ненавършил 20 години, той вече е звезда... Ненавършил 25 години, той е искан от редица европейски отбори.... Ненавършил 30 години, той вече е извън футбола... Ненавършил 40 години, той вече е забравен. Току-що навършил 60 години, той вече не е между живите...
 
БЛИЦ предлага едно от най-откровените интервюта, които Георги Соколов даде пред големия журналист Кеворк Кеворкян. Вижте интервюто - ТУК!