Бразилецът Даксон да Силва, който цяло лято размотава Локомотив (Пловдив) за завръщането си от своята родина, ще попадне в групата за предстоящото гостуване на Черноморец и дори ще се появи на терена. Това обяви на днешната си пресконференция на Лаута старши треньорът на Локомотив Иван Маринов.

“Даксон тренира пълноценно заедно с останалите футболисти. Той ще се появи в игра срещу Черноморец, но дали като титуляр или резерва и колко време ще престои на терена, ще решавам в последния момент. Все пак изкуственият терен в Бургас създава предпоставки за контузии на играчи с изостанала подготовка като Даксон. В крайна сметка той ще е необходим на Локомотив през целия сезон, а не само в предстоящия двубой”, заяви Маринов.
 
Чушката уточни, че всички играчи, които имаха различни проблеми през седмицата, вече тренират на 100 процента. Става въпрос за Дани Кики, Людмил Николов и Том.
 
"През тези тренировъчни дни видях изключително себераздаване и желание от футболистите ми. Колективът и обстановката в отбора са много добри и сме безкрайно мотивирани да покажем добра игра срещу Черноморец. Не бива да се правят генерални изводи от мача с ЦСКА. Гледах двубоя и смятам, че Локомотив имаше поне 4 чисти положения за гол и ако някои от тях бяха влезли, двубоят щеше да поеме в коренно различна посока. Дано имаме и шанс срещу бургазлии. Моята философия за футбола е, че няма невъзнаграден труд. Ако продължаваме да се трудим на тренировките и да се стараем да играем добър футбол, резултатите винаги ще дойдат”, допълни треньорът на “черно-белите”.
 
Утре сутринта е последното занимание на отбора на “Лаута”, след което Иван Маринов ще определи групата от 18 футболисти за мача. Тимът заминава за Бургас в неделя преди обяд, а няколко часа по-късно е предвидена още една тренировка./БЛИЦ