Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори пред медиите преди мача за Суперкупата с ЦСКА.

"Има доста обективни и субективни причини на развитието на последните ни двубои с ЦСКА. Последният мач, който изиграхме на „Българска армия“, беше след момента, в който бяхме спечелили титлата. Отидохме там една идея по-неподготвени (б.р. – Лудогорец загуби с 1:4)“, заяви треньорът.  

„Сега и двата отбора имат много нови футболисти. Не мога да предположа ЦСКА с какъв състав ще излезе срещу нас. За тях ще бъде по-лесно, защото ще анализират нашите мачове с Шахтьор Солигорск. Феновете трябва да очакват един много добър мач", каза още литовецът.  

"Кирил Десподов получава "любовта на феновете" на ЦСКА не само на терена, но и в мола, и в ресторанта. Кирил е професионалист и успява да се справи много добре с тази ситуация. От една страна страда, но от друга това го прави много по-силен. В даден момент той успява да се научи да живее с това и го показва на терена", добави Дамбраускас.  

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

"Не мисля, че ще се стигне до момент, в който ще имаме един отбор за Европа и един за България. Да, ще има ротации. За мен футболът не е само физика. Един играч може да бъде най-добре подготвеният физически, но когато не знае къде точно трябва да бъде, неговата ефективност се губи. Нашата цел е всеки изминал мач да подобряваме връзките между играчите и да създадем облик на игра, който да се хареса на всички. До момента съм взимал участие в два такива мача. За мен няма абсолютно никакво предимство, защото и в двата мача моят отбор беше победител. Има много време от юли до май месец. И ние, и ЦСКА ще имаме много работа в Европа и българското първенство. Има трансферен период през зимата, който също ще промени много неща. Въпреки че този мач е важен, предстоят европейски мачове.

Тактически има много неща за подобряване. Изиграли сме много малко мачове в този състав. Мога да дам за пример Пиерос Сотириу. Той изигра минути за първи път от няколко месеца. Успяхме да подобрим владеенето на топката и пресирането. Срещу Шахтьор създадохме доста положения в първия мач. С всеки мач тези възможности ще стават все повече и повече. Като треньор се надявам този потенциал да се подобрява все повече и повече. Не мога да кажа кога ще видим завършения продукт. За мен няма такова понятие, защото с всеки мач искаме да подобряваме все повече нещата. Погледнете Лудогорец в най-добрите им години. Играха с 13-14 човека и това се случваше в няколко години подред. Не съм магьосник. Нашата работа е да преструктурираме нашия модел на игра такъв, какъвто искаме ние. Суперкупата е по-различен мач, в който и двата отбора ще опитаме да покажем най-доброто, на което сме способни. Не мога да контролирам миналото. Мога да контролирам моето държание и това ще го направя днес и в утрешния ден. Смятам, че вършим добра работа и се наслаждавам на времето си тук", завърши спецът.