Данъчните са започнали проверка относно поста на Наско Сираков като директор на националните отбори, пише "Меридиан мач". Акцията е стартирала след сигнал, че бившият нападател на Левски е едновременно член на Изпълкома на БФС и в същото време заема и платена длъжност като директор в централата.

"Ако това се окаже вярно, значи има конфликт на интереси", заяви по този повод юрист, запознат с устава на футболната ни централа. При това положение Сираков ще трябва да напусне поста си.

Бившият шеф на Левски си издейства назначението точно преди година, когато Станимир Стоилов стана селекционер на националите. Нещо повече, след Мъри Наско е най-скъпо платеният служител на БФС, като всеки месец прибира по 8000 лева.

Парите обаче се видели малко на Сираков, който още преди последния изпълком поискал те да бъдат удвоени на 16 бона. Сигналът за тази наглост бе подаден от шефа на Славия Венцеслав Стефанов.  

Наско Сираков си издействал и премия за победа на националите, твърдят други слухове от централата. Той получава по 150% от всеки бонус при успех на “трикольорите”./БЛИЦ