Данъчните проверяват 7 футболисти в Ловеч. Част от тях вече не играят за Литекс, а за други родни клубове, съобщиха днес пред БЛИЦ от ТД на НАП-Ловеч. От данъчната дирекция отказаха да назоват имената на играчите.

Общо 261 футболисти от "А" група и свързани с тях лица ще бъдат претръскани от Националната агенция по приходите (НАП). Проверките започват, след като ревизията на футболните клубове показа, че по-голямата част от играчите са назначавани на минимални работни заплати, като допълнително са сключвани анекси към трудовите договори, които не били обявявани пред НАП.

Данъчните ще съпоставят притежаваното от футболистите имущество с декларираните от тях доходи. Вече се събира информация за недвижимото им имущество, автомобилите и банковите им авоари. Ако футболистите не успеят да докажат произхода на имуществото и доходите си, ще се назначават ревизии. В случай на съмнение за данъчни престъпления пък документите ще бъдат предавани на прокуратурата. Проверките се извършват по постоянен адрес на футболистите от ревизорите на 21 териториални дирекции в НАП. Най-много играчи ще бъдат проверявани в София – 97 и в Благоевград – 36.

Именно от Благоевград са и повечето бивши футболисти, играли в предни години за Литекс и проверявани от ловешките данъчни ревизори днес.
ГЕРГАНА ДИМИТРОВА/БЛИЦ