Провал във финалния етап на лятното трансферно наддаване е на път да развали добрите впечатления от иначе силната селекция на четвъртия в "А" група за миналия сезон - Литекс. Непремерената пестеливост на ловчанлии и в същото време находчивостта на президента на Сливен Йордан Лечков пратиха младежкия национал Костадин Гаджалов в Града на сините камъни вместо в този на люляците.

Рано тази сутрин - след двудневни преговори в емблематичния хотел "Империа", 20-годишният талант от Рудозем даде окончателно съгласие за подписването на тригодишен договор с "войводите", научи БЛИЦ. Веднага след постигането на споразумение Гаджалов отпътува за Пловдив, където ще изчака изчистването на дребни детайли по официалния договор.
 
"Имах желание да премина в Литекс, но ловчанлии ми предложиха почти същите условия като тези в Ботев. Йордан Лечков се отнесе сериозно към моя трансфер и в момента изчаквам изчистването на някакви формалности, които са грижа на личния ми мениджър", коментира Гаджалов пред БЛИЦ. Интерес към него проявяваха още два елитни клуба - пловдивският Локомотив и бургаският Черноморец. При успешно финализиране на сделката централният защитник, подвизаващ се успешно и като дефанзивен халф, ще дебютира срещу родния Ботев следващата седмица в мач от 3-ия кръг на "А" група.
 
С привличането на Гаджалов младежките национали на стадион "Хаджи Димитър" ще станат пет. От избраниците на селекционера Иван Колев екипа на сливналии обличат още вратарят Петър Денчев и халфовете Виктор Петаков, Атанас Апостолов и Александър Тонев.
НИКОЛА КОСТАДИНОВ, БЛИЦ