Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков не скри задоволството си от победата над Беларус с 1:0 в световната квалификация за Мондиал 2018. Според него обаче нямаме шанс за класиране на Световното.

"Важно е, че спечелихме три точки. Като игра има какво да се желае. Бих казал, че се даде шанс на всички хора, които играят в момента и се открояват в своите отбори. Даде се шанс да Ради Кирилов, Преслав Йорданов. Ние не се месим в реденето на състава. Добре, че юношите до 19 години бият Дания, бият Португалия. Мисля, че трябва да се надгражда в тази насока, заяви Лечков. - Нека не се заблуждаваме. Не са важни трите точки. Нека да оставим без напрежение играчите и да показват най-доброто от себе си. В една група сме с може би най-силния отбор в света Франция. Швеция, Холандия. Нека сме честни, нямаме шансове за класиране.

Бих поздравил Спас Делев. Това за мен е желание. Аз се радвам за всеки, без значение от името му. На мен лично много ми хареса желанието му. Хората ще ги върнат резултатите по трибуните. 60 на колко процента е владението за топката в полза на Беларус.

И ние сме забелязали, че националният има друго лице в момента. Стъпка по стъпка. Има време до мача с Холандия. Може би ще направим два-три приятелски мача до тогава. Не виждам смисъл да коментираме класирания и къде ще завършим в тази група. Мисля, че трябва да сме сериозни. Гледаме евроквалификациите през 2018-а. Това е реалното за мен. И пак казвам, най-важни са клубовете и да имаме силно първенство."


НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018
ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​