Доскорошният футболист на ЦСКА, а вече на Локомотив (Пловдив) – Йордан Тодоров, бе вторият гост във фенклуба на “смърфовете”. Полузащитникът се срещна с над 100 привърженици на Локо, с които говори дълго по различни въпроси.

"Благодаря ви за начина, по който ме посрещнахте. Имах притеснение как ще ме приемете, но още на контролата с Брестник усетих подкрепата ви", започна Данчо, с което предизвика аплодисментите на ултрасите.

“Щом съм тук, Локомотив няма да изпадне. Само при наистина изгодна за клуба оферта може да напусна по-рано, но при всички други положения ще помагам с каквото мога за този период", допълни Тодоров.

Данчо разказа как се е заразил с футбола като дете. "Започнах с мачове в училище "Яворов", където ме забеляза големия Живко Трифонов, който днес не е между живите. Покани ме в Марица, като именно тези детски години бяха доста трудни в личен план. Така започнах терена на училището и преминах през всички гарнитури на Марица, на който клуб дължа много. Дължа може би всичко в моето развитие на г-н Миндизов, който също ни напусна преди година. По-нататък изкарах две години в Бургас и следващите седем - в София", разказа развълнувано футболистът.

Голът срещу Черноморец ми беше много нужен, исках го много, защото бях малко притеснен. Това не е нормално, но както вече споделих, идването ми тук бе съпътствано с много размисли как ще ме приемете. Ето защо след като го отбелязах дойдох пред агитката и установих, че няма какво да ме притеснява, защото съм си вече вкъщи", искрен бе халфът.

“Не знам дали Станимир Стоилов ще разчита на мен за националния отбор. При последния си разговор с него ме увери, че очаква да съм част от състава, но след като напуснах ЦСКА си мисля, че съм отписан и за държавния тим. Но това не ме притеснява, тъй като ако зависи изцяло от мен, може да сте сигурни, че в Локомотив ще има един национал", показа амбициозността си "седмицата" в черно-бял екип. 

"Навлизаме в сгъстен цикъл и времето ще покаже как е подготвен отборът за това. Имам достатъчно опит с мачове през два-три дни и съм убеден, че ще се справя. Но при мен е много важно възстановяването след мач и естествено спазването на режим. Особено внимание отделям и на това, което ям и каквото пия. Сред нас разбрах, че има лекари, които ще потвърдят моите думи", сподели още Данчо Тодоров.

След дългата си среща с фенове и куп въпроси и отговори, които останаха в библиотеката на стадиона, пловдивчанинът се снима с десетки запалянковци и се разписа на близо сто свои снимки.

В папката за обръщение към феновете, Йордан Тодоров написа: "Пожелавам на Локомотив да е шампион! И винаги така да подкрепяте отбора. Само Локо!"

В останалата част от сбирката стана ясно, че следващата покана ще бъде отправена към Кирил Котев. Сбирката обаче ще е в сряда от 18.30 ч, тъй като във вторник представителния тим ще домакинства на Спортист (Своге)./БЛИЦ