Вече бившият футболист на Левски Дани Младенов е на път да си уреди трансфер зад граница. Агентът на играча Милко Бански води преговори с отбори от Германия, Швейцария и Азербайджан.

“За сега имаме една твърда оферта, на която трябва да кажем “да” или “не”. Тя е от Азербайджан. Отделно водим разговори с отбор от Втора Бундеслига. Този клуб го следи от няколко години, още когато играеше в Пирин. Ръководството на отбора го познава отлично, но в последните два сезона се смениха четирима треньори и сегашният наставник тепърва трябва да реши дали ще го привлече. В контакт сме и с тим от Швейцария. Надявам се до вторник, най-късно до сряда, да имаме пълна яснота за бъдещето на Дани”, коментира пред БЛИЦ Милко Бански.

“Дани иска да играе в чужбина и се надяваме нещата за Германия да станат. Най-малко вероятно е да приемем офертата от Азербайджан, тъй като това е държава, в която се ходи на стари години, за да направиш пари. А Дани е на 25 години, със солиден стаж и в евротурнирите. Ако не се получи преминаването му в Германия или Швейцария, сигурно ще се ориентираме към отборите от България, които го искат. Медиите вече написахте доста от клубовете, които имат интерес към него – Черноморец, Черно море и “Ботев” (Пд), а има и други. Това е нормално, когато говорим за млад и опитен играч, който е свободен агент и не се налага да се плаща за него”, каза още Бански.