Българският Кристиано Роналдо - Даниел Златков, който се очаква да премине в ЦСКА след края на полусезона, призна в ефира на ТВ "Око", че като малък е бил от Левски, а чак като футболист в юношеските гарнитури на Пирин е започнал да симпатизира на "червените". Защитникът на Миньор не пожела да коментира евентуалния си трансфер през зимата, тъй като неговият треньор Антон Велков е забранил да се говори за това. Младежкият национал пък се е концентрирал изцяло в оставащите мачове до края на полусезона.

20-годишният бранител каза, че в Пирин е бил неоценен и именно това е причината да си тръгне от отбора. Златков игра една година в Пирин (Гоце Делчев), където разкри истинският си потенциал при Йордан Боздански и оттам се появи интересът към него от страна на "чуковете".

Той говори и за провалените квалификации на младежкия национален отбор. Въпреки, че постоянно се говори за мениджърски интереси, Дани Златков каза, че не е осетил такова нещо. Според него причината е, че се робува на имена, които рядко играят за своите клубове, но се викат в националния ни тим. Даниел Златков каза, че в Миньор се чувства отлично, публиката е на ниво, а освен това е станал мнохо близък с бившите футболисти на Пирин - Коце Марков, Любомир Витанов, Атанас Николов и неговият съотборник в младежкия национален отбор Васил Божиков.

От големите отбори той симпатизира на Манчестър Юнайтед и се надява да е следващият българин след Димитър Бербатов, който ще играе в най-големия отбор в света. "Червените дяволи" са любимият отбор и на Спас Делев, който именно след силния мач за Купата на България срещу ЦСКА си осигури трансфер на "Армията".

Златков, който също изнесе силен мач срещу "червените" при победата на Миньор с 3:0 в първенството, се надява ситуацията при него да се повтори и един ден да облече червената фланелка. Той дори вкара първия си гол в официален мач с екипа на "жълто-черните" от Перник именно във въпросния мач срещу ЦСКА.