Датското величие във футболното съдийство Йорн Ларсен беше специален гост на втория семинар по програмата “Ментори и Таланти“. Той се проведе от 25 до 29 март 2016 година в град Дряново.

Участниците бяха настанени в града и имаха възможност да ползват реновирания стадион „Локомотив“ в непосредствена близост до хотела, както и тренировъчната база в отдалеченото на 7 км село Царева ливада. Всеки от петте съдийски екипа трябваше да се справи със специално подбрана среща от „В“ група, като всички таланти се представиха на ниво и защитиха реномето на програмата.

Специален гост през три от дните на семинара беше отговорникът по въпросите на подписаната от БФС Съдийска Конвенция – Йорн Ларсен от Дания. Той изгледа два от петте мача, ръководени от талантите, като направи подробен анализ на съдиите, взели участие в съответните срещи.

През всеки от дните 15-те таланти имаха изключително интензивна програма, наситена със занятия в зала, работа по групи, видеоанализ на мачовете им от страна на менторите, СК и ИП, а така също и разнообразна работа на терен.

По традиция те участваха в интерактивен комбиниран тест, като представянето им бе достойно за адмирации. Също така по традиция бе анализирано тяхното тегло, BMI и процент на подкожни мазнини.

В края на семинара те се справиха и с нелекото ниво 18.2 на „Йо-Йо тест“, като покриването само на един от асистентите беше отложено по обективни здравословни причини.