Един от футболните национали е отказал да приеме примамлива оферта, за да се качи на самолет. Става въпрос за Тодор Неделев, за когото е известно, че има авиофобия. 
 
Припомняме, че халфът на Ботев (Пловдив) не се качи на самолета за лагера в Турция нито на отиване, нито на връщане, а потегли с автомобил. Той беше придружаван от съотборника си Лъчезар Балтанов.
 
Няколко  дни преди това пловдивски бизнесмен обещал на Тошко, че ще му даде 5000 лева, ако тръгне заедно с останалите "канарчета" и измине разстоянието до югоизточната ни съседка по въздуха. 
Неделев обаче отсякъл, че и милиони да му дават, това няма как да стане.
 
Все пак е имало случаи, когато Тодор се е качвал на самолет. 
 
"Да, така е, но само в редки периоди. Например - когато има мач на огромни разстояния от България. Но когато двубоят е в съседна страна, а даже и някъде из средна, та и западна Европа, той предпочита да пътува с автомобил. Напълно го разбираме момчето. Тошко не е първият, няма и да е последният футболист, който не обича летенето със самолет", коментираха пред БЛИЦ близки до национала, който в момента се възстановява от операция заради тежка травма, получена на контролата с руския Чайка (2:0) в Турция.