БФС и УЕФА ще инвестират между 2 и 3 милиона евро за европейското първенство за юноши до 17 години, което България ще организира през 2015 година. Това призна президентът на футболната ни централа Борислав Михайлов и Зам.-изпълнителният директор Тервел Златев. 1 милион евро от общата сума ще бъде отпуснат от УЕФА.

Регионалните центрове за домакини на турнира ще бъдат Пловдив и Бургас, а стадионите, които ще приемат мачовете, са 8: "Беркут" в Брестник, "Берое" в Стара Загора, пловдивските "Христо Ботев" и "Лаута", "Хаджи Димитър" в Сливен, "Несебър", "Созопол" и "Лазур" в Бургас.

"За нас е голяма чест, че спечелихме домакинството на това първенство. За такъв турнир са достатъчни стадиони с капацитет от 2000 до 5000 зрители. Любослав Пенев има за задача да подбере треньорски състав, който да подготви нашия отбор до 17 години за шампионата през 2015 година", коментира Борислав Михайлов.

Той разкри, че планираната съвместна кандидатура с Румъния за домакинство на европейско първенство за мъже се отлага.

"Първо искаме да организираме европейско първенство и за младежи. Не сме се отказали от кандидатурата с Румъния, но тя се отлага поне до 2028 година", каза Михайлов./БЛИЦ