Община Плевен ще отдели тази година 250 хил.лв. за спортни дейности и поддръжка на спортната база. Това реши Общинският съвет. Най-голяма част от средствата - 140 хил.лв., ще бъдат изразходвани за провеждане на ученически игри, за ремонти и подобрения на спортната база и за съфинансиране на спортни прояви от национален и международен характер.

За общинския футболен клуб "Спартак" са отделени 50 хил.лв., а за детските и специализирани спортни школи - 10 хил.лв. Петдесет хиляди лева са оставени като резерв за спортните дейности и ще се използват при възникнали неотложни потребности.

Извън тези средства кметът на Плевен проф. Димитър Стойков заяви пред журналисти, че ще търси подкрепата на държавата, на Министерството на младежта и спорта и на европейски проекти за изграждане на необходимата за Плевен многофункционална спортна зала, както и за подобряване спортната база в района до стадион "Плевен". Той посочи, като пример за успешно партньорство на общината с Българската федерация по скокове на батут, създаването в града на уникален за страната Национален център по скокове на батут, който този месец ще приеме за подготовка националния отбор. Инвестицията от 150 хил.лв. е на федерацията, а базата е предоставена от общината.