Председателят на Съдийската комисия Димо Момиров заяви пред БЛИЦ, че няма намерение да поверява вечното дерби между ЦСКА и Литекс на някой от младите рефери. "Сините" и "червените" се изправят на стадион "Васил Левски" на 9 май.

"Много съм доволен от младата вълна съдии, на които давам шанс напоследък. Те обаче още не са готови да свирят такъв отговорен мач", заяви Момиров пред БЛИЦ.

По този начин той намекна, че най-вероятно ще повери ЦСКА - Левски на някой от водещите ни съдии - Антон Генов, Христо Ристосков, Цветан Георгиев или Станислав Тодоров. Последният ръководи вечното дерби през есента, завършило 1:1. Международният рефер Николай Йорданов пък не се представя на ниво през пролетта и едва ли на него ще му бъде гласувано доверие.

"Още е рано да кажа кой ще свири дербито, има време. Нито един от изброените съдии не е наказан. Понякога и те заслужават почивка, за да се подготвят добре за дербитата, които им поверявам. Със сигурност ще разчитам на опитен рефер за такъв отговорен мач, какъвто е ЦСКА - Левски", добави Момиров.