Бившият холандски национал Едгар Давидс е в България за финалите по стрийт стайл футбол, като самият той е съдия в този вид спорт. Юношата на Аякс, играл още в Милан, Ювентус, Барселона, Интер и др., се похвали, че е близък със Сержиньо от "Левски" и в свободното си време обича да играе футбол с него.

"В България съм, защото съм посланик и съдия по стрийт стайл футбол. Самият спорт представлява 3-минутно жонглиране с топка между двама съперници, като целта е тя да не бъде изпусната. След което има и мачове на улицата, където се играе петима срещу петима. Важното е да се направи шоу, а не да вкараш голове. Искам да кажа на тези, които желаят да се занимават с футбол, че трябва да започнат да тренират стрийт сокър", внесе яснота около този спорт Давидс.

Именитият суринамец с холандски паспорт коментира, че няма как да отличи даден отбор, в който е играл, тъй като с всички е имал страхотни преживявания. Давидс сподели, че финалът в Шампионската лига през 1996 година и полуфиналът на Световното във Франция през 1998-а са най-запомнящите се моменти в неговата кариера.

"Приятел съм със Сержиньо, който сега е в "Левски". Когато сме в Холандия, играем стрийт сокър в свободното си време. Той дойде в България, тъй като искаше да играе отново в Европа. Каза ми, че София е прекрасен град", каза още в студиото на btv Едгар Давидс.

"За страната ви знам още за Бербатов и Стоичков", добави 38-годишният суринамец.