Треньорът на Етър Даят Сердар не остана доволен от загубата на тима му с 0:4 срещу Лудогорец. Според него обаче поражението не е фатално, тъй като целта му не е да се мери с шампиона, а с преките конкуренти.

"Загубихме лесни топки в средата на терена. Имаше индивидуални грешки в защита. Резултатът от всичко това е налице. Ако гледаме ситуациите, са 10-2 за тях, не си разпределяхме правилно задълженията. Днес повечето от моите играчи все едно не бяха на терена. Трябваше да бъдат по-мотивирани, в крайна сметка играят срещу лидера. Това е футболът, игра на грешки. Ако има грешки, стават голове“, коментира Сердар.

"Нашият конкурент не е Лудогорец. Според позицията, в която се намираме, други отбори са нашите конкуренти. Ще има развитие, но нещата не могат да се променят за дни, това ще стане с времето, който се занимава с футбол, го разбира. Ако успеем това, което сме замислили, вторият полусезон ще е успешен. Но Етър има нужда от нови играчи. Всеки отбор има нужда от нови играчи. Ние имаме определени набелязани цели, работим в тази насока. Навсякъде хората се стремят да създават добър футбол. Но няма да има 10 изгонени например, ще се стараем да запазим равновесието, като се доверяваме на играчи и от сегашния тим. Сега един от проблемите ни е физическата подготовка. Слаби сме в това отношение и няма как да го компенсираме за седмица-две“, завърши Даят Сердар.