Нападателят на Локомотив (Пд) Базил де Карвальо заяви в актуално студио „Дерби”, че “Левски” и ЦСКА притежават нужната класа, за да се състезават във френското първенство. Подобно на своя съотборник Юнес Бенжелюн роденият в Сенегал футболист е доволен от живота си в Пловдив. Той подчерта, че не иска да се сравнява със своя приятел в Левски Гара Дембеле. 
 
„Миналата година играх в Страсбург и Юнес говори с майка си и тя ми се обади. Каза ми: ‘Приключваш с договора си със Страсбург, искаш ли да играеш в Локомотив Пловдив?’, разкри Де Карвальо пред водещия студиото журналист Георги Симеонов-Мейса.
 
„Започнах професионалната си кариера през 2004 г. в Сошо, играх в Седан, после през 2005 в Брест и после в Страсбург. Доволен съм от живота в Пловдив. Имаме страхотни привърженици. Удоволствие е да играем пред такава велика публика, която те кара да се раздаваш до краен предел."
 
„Не се чувствам по-голям от Дембеле. Не искам да се сравнявам с него. Гара ми е приятел, вчера говорихме. Единствено имам повече опит от него”, заяви Базил, който има 6 гола от началото на първенството.
 
„Смятам, че френската дивизия е малко по-добра от българската, но отбори като Левски и ЦСКА имат нивото да играят във Френска първа лига”, вярва новата звезда да пловдивското Локо.
 
„Ако Локомотив продаде най-добрите си играчи, ще му бъде трудно да направи добър сезон. Договорът ми е до края на шампионата. Какво ще става след това, на този етап абсолютно нищо не мога да ви кажа”, каза още Де Карвальо, който си извоюва прякора Вкарвальо.