От футболното небе вместо януарски сняг се сипят провалени сделки и безкрайни лъжи. И теренът се натрупа с помия и бъркотия.
 
ЦСКА уж продаде Спас Делев на Волга и взе за негов заместник Тодор Христов. “Армейците” пуснаха дебелата, но същевременно и плитка лъжа, че сделката с руснаците е за смешните 120 000 евро. Малоумниците обаче също разбраха каква е далаверата – да бъде прецакан Пирин, който чакаше процент от продажбата.
Сетне само за няколко часа всичко се преобърна на 180 градуса – с краката нагоре. Трансферът между “червените” и руснаците се сгромоляса, което светкавично рефлектира и върху преминаването на младия бероец в Борисовата градина. Спас се заинати и отказа да подпише договор. Защо – никой така и не разбра. Пуснаха някакъв фишек, че изведнъж му се приискало да си остане в ЦСКА, където плащат редовно заплати и премии.
 
Провалените сделки продължиха и днес. Бомбата първо избухна в "Гонг" - “Левски” се отказа от Базил де Карвальо и топлината по оста “Герена” – “Лаута” светкавично достигна огромни размери, превръщайки се в огнена буря. “Сините” са категорични, че сенегалецът имал хронична травма в рамото, а от Локо мощно отричат и размахват като цар Иван Асен II подписан договор, готови да го забучат на копието и да започнат война.
И тук “ухае” на лъжа. Май основната причина за връщането на Де Карвальо не е болното му рамо, а невъзможността (поне на този етап) да бъде продаден Гара Дембеле. Ситуация, идентична като тази с ЦСКА, Спас Делев и Тодор Христов, нали? През есента Базил беше прекръстен на Де Вкарвальо заради головете, които заби. От днес сенегалецът има нов прякор – Де Скарвальо, след като изпокара “сини” и “черно-бели”.
 
Както е тръгнало, бурята няма да затихва, а тепърва ще се разгаря. Пирин размаха заканително пръст, че ще си върне двете отлетели “орлета” към бившия Парк на Свободата, а Калиакра чака 1 февруари, за да си прибере Четин Садула.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ