Вратарят Димитър Евтимов коментира повиквателната, която получи от националния селекционер Петър Хубчев за мачовете от Лигата на нациите с Кипър (на 16 ноември от 21:45 часа) и Словения (на 19-и от 21:45 часа). Стражът на третодивизионния английски Бъртън призна, че е бил изненадан, но и много щастлив. 25-годишният Евтимов говори преди тренировката на националите на базата в "Бояна".

"Показах, че може би заслужавам да ме повикат. Естествено, че съм щастлив. Бях малко изненадан, споделих на семейството ми. Има малко притеснение, но това е нормално. Ако няма притеснение, не е нормално", коментира дебютантът в "А" тима на България. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Жоро Петков е легенда на българския футбол, научих много от него. Ще тренирам с настроение. Доста години съм в Англия, непознат съм за българския футбол. Познавам тези, с които сме играли в юношеския национален отбор. С другите се запознах сега", добави вратарят на Бъртън.

"Има настроение в националния отбор. В Англия ми казаха, че заслужавам тази покана, пожелаха ми успех. Клубният отбор е важно нещо, но националният тим е най-важното. Първенството на Кипър е доста добро. От престоя ми в Нотингам Форест познавам някои от техните момчета", каза още националният страж.