По видеозапис и доклад на делегата Дисциплинарната комисия към БФС ще определи утре наказанието на Гара Дембеле. БЛИЦ вече ви информира, че звездата на "Левски" трябва да "изгори" за 8 мача, тъй като блъска и дърпа за фланелката страничния съдия Емил Вангелов към края на срещата с Локомотив (Пловдив), загубена от "сините" с 1:2.

Скандалната ситуация не бе видяна от главния рефер Ивайло Стоянов, защото по същото време топката бе в движение и той остана с гръб към страничната линия.

Действията на Дембеле обаче са описани в официалния доклад от делегата на срещата Тодор Паунов. Той потвърди пред RING, че ще представи поведението на нападателя пред Дисциплинарната комисия.

"Това което съм написал, не може да се коментира в пространството. Описал съм събитието, което стана на страничната линия. Видя се, че има такова действие, което не може да остане без коментар и да не се напише", каза Паунов.

Според член 25, точка 2 от Дисциплинарния правилник при доклад за "опит за удар, бутане, блъскане, настъпване, дърпане, плюване и други на длъжности лица, се налага наказание лишаване от състезателни права за срок от 8 срещи и глоба в размер на 3000 лева".

Освен описаното от Тодор Паунов, Дисциплинарната комисия, която се събира във вторник, ще гледа ситуацията и по видеозапис. /БЛИЦ