Делегатът на БФС Христо Ботев, който обяви решението за отлагането на пловдивското дерби между Локомотив и Ботев, заяви, че на техническата конференция е било преценено, че има риск най-вече за здравето на футболистите.

„Час и половина преди началото на срещата проведохме техническата конференция с представители на двата отбора, на полиция, както са изискванията, и беше взето решение мачът да се отложи за утре, 9 март, от 13:30 ч, т.е. от същия час, дотогава се надявам домакините да положат максимални усилия теренът да е пригоден за игра. Освен за феновете, за нас е важно и здравето на футболистите. Преценихме, че на този терен има риск за здравето на самите футболисти”, подчерта Ботев.

Когато бе запитан, дали ги интересува здравето на феновете, той отвърна: „Трябваше да бъдат спазени нормативните документи. Ние сме длъжни на място лично да се убедим.”

Възникна съмнението, че може да бъде присъдена служебна загуба на Локомотив, ако и в понеделник теренът не е годен за игра.

„Не мога да коментирам, ние сме длъжностни лица на мача, които констатираме в документите какво се е случило обективно. Има комисии, които въз основа на тях, вземат съответните решения. Наредбата е публикувана в сайта на БФС”, посочи делегатът.

„Не мисля, че сме разигравали цял град. В Хасково беше обявено бедствено положение”, каза още Ботев, макар че в действителност в Хасково имаше само червен код, но не и бедствено положение.

„Всяко наше действие е съгласувано с представители на полицията.”

"А" група - трансфери и зимна подготовка
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите
Купа на България - сезон 2014/2015