Нападателят на ЦСКА Спас Делев определи Лудогорец като по-опасен съперник за титлата от вечния враг на "червените" "Левски" и шампиона Литекс. Играчът от село Ключ смята, че сегашният тим на "армейците" има всички шансове да прати в историята 13-те поредни победи на ЦСКА, постигнати под ръководството на Стойчо Младенов през есента на сезон 2002/03.

"Вярвам, че ние можем да запишем повече от тези 13 поредни победи. Гледах "Левски" и Литекс и мисля, че не са кой знае какво, за да не триумфираме с титлата. Трябва обаче да се има едно наум с Лудогорец. Там събраха доста класни играчи, включително минали през ЦСКА, и те са готови да объркат сметките. Този, който ги подценява - греши", споделя Делев в интервю за "Тема спорт". Според национала: "Колективът сега е на едно много високо ниво и няма абсолютно, ама абсолютно нищо общо с преди година. Мисля, че сега и отборът е в пъти по-силен."

Що се отнася до новите попълнения Янис Зику и Жуниор Мораес, мнението на Делев за тях е: "Изключителни футболисти и професионалисти. Спокойно мога да кажа, че в момента чужденците в ЦСКА наистина са качествени и можем да кажем, че се доближават до прословутата фраза да са с класа по-добри от българите. Оправдават напълно доверието."

Спас Делев коментира и темата за трансфер в чужбина. "Аз съм казал - първо искам да стана шампион с ЦСКА, да си свърша тук работата и после ще мисля за кариера навън. Има време. Идва зимен трансферен прозорец, после и летен, нищо не се знае. Всичко е възможно. Ако през зимата излезе някоя добра оферта от стойностен отбор, защо да не напусна ЦСКА", казва Делев.